Enneagram

Het Enneagram
Het Enneagram

Naast NLP trainingen geeft The Institute of Unconventional Wisdom ook Enneagram trainingen in Centrum de Roos. Het Enneagram maakt bij The Institute of Unconventional Wisdom ook een belangrijk onderdeel uit van alle NLP opleidingen. Hoewel het Enneagram niet bij NLP hoort, is er een goede reden om beide met elkaar te combineren.

NLP gaat over de gedragspatronen die je in je leven hebt aangeleerd. Het idee is dat je met NLP stopt met negatieve gedragspatronen waar je last van hebt en deze vervangt door positieve gedragspatronen voor een beter leven. NLP gaat altijd over het afleren van onhandige zaken en het aanleren van slimme dingen. In die zin kan je NLP zien als de software van het brein.

Maar naast software heeft het brein ook hardware. Net zoals wij allemaal een ander lichaam hebben, hebben we ook allemaal een ander brein. Er zijn duizenden verschillende hersencellen die allemaal net even anders werken. Uit modern onderzoek blijkt dat je persoonlijkheid voorkomt uit de soort hersencellen die je hebt. In die zin kan je je persoonlijkheid zien als de hardware van je brein.

Wanneer je je persoonlijkheid in kaart brengt is het echter wel van groot belang dat je dit doet op een manier zodat:

  1. de persoonlijkheidstypering een dynamisch systeem is zodat afhankelijk van de omstandigheden een andere kant van je karakter naar boven komt;
  2. het niets uitmaakt wanneer je meet welk persoonlijkheidstype je hebt omdat er altijd dezelfde uitkomst uitkomt;
  3. je daadwerkelijk praktische handvaten voor een beter leven krijgt wanneer je je persoonlijkheidstype leert kennen.

Alleen het Enneagram biedt je al deze drie factoren. Om je zelf te laten ervaren hoe bijzonder het is om je eigen persoonlijkheidstype te ontdekken, heeft The Institute of Unconventional Wisdom haar gids voor het ontdekken van je Enneagram Type gratis ter beschikking gesteld. Door het onderstaande formulier in te vullen, vraag je deze gratis Enneagram gids op. Het opvragen van deze gids is 100% veilig, want wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij: